This detached period property thought to date back to the 1700's has been modernised with all appreciated amenities which includes a stunning master suite and large family kitchen. Positioned with countryside views in a desirable location, the property is perfect for families given the space within.
Quintrel House, now much modernised, was towards the end of the nineteenth century, used as a co-operative store. Well recognised in the region as a property of historical notoriety, Quintrel House has been renovated into a spacious family home without compromising on the period characters that buyers aspire to acquire. Extended to enjoy a garden room to the rear and appreciating the benefits of off road parking given the integral garage, it is imperative that the floorplan is closely studied to acknowledge the wealth of internal space. The property is provided with 4 bedrooms to the first floor and includes a very contemporary house bathroom along with a stylish ensuite with dressing area to the side. With a user friendly family garden to the rear that is closely located to countryside, Botany Lane runs through what was once known as the centre of Lepton. Surrounded by suitable walks for dogs and favoured by horse riders, the home enjoys a countryside elevation but the enviable location of swift access to amenities.
Huddersfield is approximately 5 miles away, Leeds 20 miles and Sheffield 25 miles.

MAIN ENTRANCE Immediately light and airy upon entrance to the property given the open plan dimensions of the family kitchen, the property has a larger than average carpeted staircase located straight ahead and quality click flooring with an attractive slate floor design leading from the entrance vestibule flowing through to the kitchen and dining room.

SITTING ROOM Extremely spacious without compromising on comfort, the room allows the character features to stand out against the stripped back elegance of the décor. With a beautiful inglenook fireplace with a dual fuel stove and wooden ceiling beams and room support the love of wooden beams is the most popular material and for good reason, nothing else can make a space feel as warm, inviting and comfortable. This sitting room is immediately appealing with light pulled through from windows fitted both to rear and front elevations and stylish recess spot lighting. With good layout, there is plentiful space for family seating and arched double door glass and timber doors remain sympathetic to the nature of this period home.

FAMILY KITCHEN The kitchen has been designed to create a social environment for the family to gather around the breakfast bar and dining room. Feeding through to the garden room which can easily be opened to create a fabulous large open plan area, the kitchen benefits from great range of solid wood bespoke cabinets complimented with a granite work top and breakfast bar. Integrated appliance include a microwave, 5 ring range oven with chimney extractor above, Belfast sink with mixer taps and space for a slimline fridge freezer . The décor is fused with contemporary shades and neutral travertine tiling all completed with crisp white interior and chrome light fittings. The close proximity of the integral garage allows the kitchen to be free of laundry fixtures, accommodating the garage perfectly as a utility space with plumbing provided for a washing machine.

GARDEN ROOM With hard wearing click wooden styled flooring, the garden room offers a lovely extension to this sizeable family property and with double doors and a further single out to the garden, on glorious summer days, it allows for a delightful cool breeze to pull through to the open plan structure of the kitchen family room.

FIRST FLOOR LANDING The carpeted landing enjoys beautiful views of the countryside and being quite spacious it appreciates two access points to the attic. Leading to four bedrooms and the house bathroom.

MASTER SUITE With unquestionable style and elegance, the well executed master suite built over the garage has plentiful space for furniture but given the dressing area with bespoke storage seat, copious provisions for clothing are well catered for. The fusion of blended patterns to the walls offer a timeless delicacy to this refined bedroom and are one of the many reasons this property must be viewed so as to appreciate the standard of presentation. Leading to a shower ensuite, the room comprises of a glass shower enclosure with chrome T-bar shower mixer, wash basin with pedestal and close coupled w.c. The unique aspect of this property provides a low set window drawing in light to this modern shower room.

THREE FURTHER BEDROOMS The three further bedrooms to the property would all support a double bed though currently adopted as singles. Two of the three have space for free standing furniture whilst the third supports a built in loft bed with study area and wardrobes. All rooms enjoy a desired presentation guaranteeing that the property is ready to move in.

HOUSE BATHROOM Though the design is very up to date in its appearance, the bathroom remains entirely appropriate to the aesthetics of the home. Newly renovated it includes a P shaped bath with curved shower screen and T-bar chrome shower above, wash basin with pedestal and close coupled toilet. Entirely tiled with iron metallic shaded large tiles, the room also includes a useful built in toiletries cabinet and laminate wooden flooring.

INTEGRAL GARAGE With a white up and over vehicle door and pedestrian door to the side entrance, the garage along with set back elevation of the property, allows for off road parking for Quintrel House located on Botany Lane, used predominantly by residents to access local villages.

EXTERIOR To the front, the property overlooks Botany Lane and benefits from a set back elevation allowing the owners to park vehicles off road. Further to this the garage has a pedestrian entrance to the property along with the main entrance allowing dual access point into the home. A wooden gate to the side of the garage allows easy passage to the rear garden which includes a raised patio area for one to enjoy al fresco dining at the end of a working day. The lawn sweeps around the rear and a large timber shed accommodates plenty of room for garden equipment. Built over split levels, the garden has been landscaped removing much of the hard work, all that is required now is for someone to personalise with floral adornment to their own tastes and requirements.