Entirely renovated and with reconfiguration from the original layout, Addle Croft Barn is offered with 5 bedrooms, 3 ensuite, which also includes a lovely annex area ensuring the provisions for multi generational living. Located in a quiet rural hamlet with private parking and south facing garden.
MAIN DESCRIPTION Taking considered attention to the floorplan, this beautiful barn conversion has not lost any of the original character and has produced a quirky property that ebbs and flows throughout over split levels. This stylish home is a great example of broken-plan living. The lower level hall and study area, leading onto the garden, retains a sense of fluidity and connection to the living zone above, all designed around a striking galleried landing. Having a large family home, they have achieved the broken-plan lifestyle with more creativity and flair than most. The property has been designed to have an annexe so that families can appreciate independence from each other. The annexe includes a bedroom, ensuite, current games room (sitting room) mezzanine and store room that can further be incorporated to become living space. Ensuring original features become part of the new design, the décor is sympathetic to the surrounds creating a timeless appeal that guarantees viewings are a must. The serenity of the area is what strikes you the most as you arrive at Addle Croft Barn set within countryside positioned with 2 other detached homes all with established privacy, driveway and grounds. In an area that is favoured by the equestrian community, Addle Croft Barn is an inviting calming property to return home to after a busy day at work. With only approximate10 minutes drive to Huddersfield train station and just over half an hour to Leeds via the M62, the enjoyment of country living is appreciated but also remains within close proximity to regarded amenities.

KITCHEN/DINER FAMILY ROOM The open plan kitchen is an entirely new design from the original layout, with the inclusion of a large window no longer obstructed by a staircase, the through and through glazing guarantees an abundance of natural lighting that works beautifully against the white walls and oak fixtures. A galleried landing with a dramatic ceiling light has been installed to appreciate from differing vantage points including the external approach to the house in dusk when the light cascades a glowing ambience over the architecture. The kitchen with bountiful space includes a quartz breakfast bar and plentiful work surface with drainer grooves and white gloss cabinets. Integrated appliances included are a Bosch combination microwave oven, Bosch electric oven and grill, fridge freezer, dishwasher, 1 1/2 stainless steel square sink and hot water tap. Stunning bi-fold doors lead out to garden integrating the exterior and interior with effortless flow, whilst further glass and oak doors lead directly into the sitting room.

SITTING ROOM The main aspect of this room is the amount of light and considered choice of oak flooring with white walls that ensure the room feels spacious and airy. The feature fireplace with dual fuel cast iron burner includes a wooden mantle and windows are located on both elevations.

BEDROOM/STUDY The study located on a lower split level is also utilised as a double guest bedroom. This section of the house is also serviced with a cloakroom for convenient coat and boot store and comprises of a wash basin with vanity storage drawers and low level w.c.

UTILITY ROOM The utility room with direct access to the lower garden is perfectly positioned to be away from the main social areas of the property providing a functional room fit for purpose. Within the confines of this room resides the boiler room which doubles up as an airing cupboard for those inclement days. Part of the original placement of the kitchen, work surface space, sink with drainer and units are all provided to aid the family life.

ANNEXE Accessible from the main house on both the ground and first floor, the property includes a one bedroom annexe with ensuite facilities, living room, mezzanine and additional store room for conversion (subject to constraints) if further required. The double bedroom with windows to two elevations is reached through the living room which is currently utilised as a games room with patio doors that lead immediately out to the garden. Above the games room resides the mezzanine, dressed as a chill out zone for teenagers with vaulted ceiling, Velux windows and beamed architecture, this area is particularly distinctive in character and further adds to the allure of the house. A large store room that is fully boarded and insulated ensures adequate provisions for the location of Christmas decorations and other such items.

GALLERIED LANDING The most eye catching feature designed to maximise on the picturesque scenery, the landing stretches out toward the bedrooms with spacious detail. The design of the landing was not only to set up a one layered view but to provide differing view points encouraging you to set up comfy seating and look out toward the beautiful landscape. The landing has the clever addition of a linen store cupboard but with the inclusion of a radiator, the homeowner is able to ensure fresh towels are aired nicely.

MASTER SUITE The master suite with cleverly installed dual aspect walk in wardrobe secreted into the eaves benefits from the far reaching views and is designed with ample view points through the plentiful windows. The contemporary ensuite includes a walk in shower with both fixed rain shower head and hand held shower with mixer controls, bath tub, large wash basin with vanity drawers and lighted vanity mirror and a low level w.c.

FURTHER BEDROOMS The property includes an additional three further bedrooms, two of which have immediate access to the house bathroom and the remainder with shower ensuite facilities. Again considering the original architecture and incorporating it into the new design, the bedroom with ensuite facilities has an original arched window that crosses between both the bedroom and the shower room.

HOUSE BATHROOM The house bathroom with beamed ceiling comprises of a glass shower enclosure with both fixed rain head and hand held shower components, bath tub, wash basin with vanity drawers and low level w.c. The Velux window draws in plentiful natural lighting and ensures obvious privacy.

EXTERIOR. To the rear of the property is a walled entrance to Addle Croft Barn with an exclusive tarmacadam driveway that ensures plentiful parking facilities. Entirely private and facing toward the extending countryside, the layout offers differing locations in which to enjoy the gardens. The lower garden with direct access to the utility room benefits from sunshine for most of the day whilst the large patio with space for generous garden furniture is perfect for al fresco dining and summer family entertaining. The patio overlooks the upper garden with established fruit trees, bushes and colourful flowers and further includes a timber shed for garden store.